Enjoy Sustainable Style at BMA House

Spread the love
Reading Time: 3 minutes

BMA House put sustainability at the heart of everything they do. From wellbeing packages and vegan menus to staff initiatives, you can feel good about holding an event at this award-winning London venue.

Nestled in leafy Bloomsbury, BMA House has been the headquarters of the British Medical Association since 1925. With multiple Spaces to hire, it’s a versatile venue for a variety of events too. And, with a focus on sustainability, the last few years have seen the venue take great strides in encouraging eco-friendly events amongst staff and delegates alike, and as a result, have won and been shortlisted for a flurry of sustainability awards. 

Sustainability in the events industry continues to be a much talked about and much-debated topic of conversation, both for corporate bookers and venue owners. The big question is, how does a venue go about becoming eco-friendly without compromising the quality of the venue and its appeal to Guests? BMA House have found the answer.

Simple initiatives such as LED lighting and an increase in digital signage to reduce paper usage, water-saving devices on toilets, locally sourced sustainable food and the elimination of plastic water bottles in favour of glass ones are just the start of the venue’s journey. 

Taking a proactive role in the community and developing schemes such as the ‘Clean Air Walking Route’ from King’s Cross to the venue, reusable food containers and ‘keep cups’ for staff also show a commitment to making sustainability part of the everyday workings of BMA House. 

All this and more ensures BMA House is doing their bit for the environment, whilst still offering some of the most spectacular event Spaces in the capital. Let’s take a look at three of our favourites at the venue.

The Great Hall 

This 28 ft high room is the flagship room at BMA House. With floor to ceiling Corinthian columns, decorated with painted gold leaf, the room provides an impressive backdrop for any event. Perfect for conferences, award ceremonies and dinners, the Space also benefits from retractable seating swiftly transforming it from a theatre style room to a multi-purpose space which can be set cabaret, classroom or dinner style.

Snow Room

The Snow Room is directly adjacent to the Paget Room and also benefits from direct access to The Courtyard. The Snow Room is light and airy, retaining many of its original Grade II listed features including 15 foot high ceilings and round-headed windows. The Snow Room provides an ideal daytime setting for product launches and away days, it is also perfectly suited to evening events. 

Paget Room 

It is thought that features of the Paget Room were transferred from the original BMA headquarters on The Strand in 1928. Full of character it includes round-headed windows, traditional tiles fireplaces and Spanish mahogany. 

Named after one of the founders of scientific medical pathology, Sir James Paget, this Space is as impressive as its namesake. The round headed windows feature here too, alongside traditional tiled fireplaces and Spanish mahogany. Located on the ground floor with direct access to The Courtyard, The Paget Room 

If you’re looking for a Space that makes sustainable events that little bit easier, then look no further than BMA House.

Newsletter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*